“Terapia prin plans” de Angela Giorgi

 

                 Sunt bine cunoscute multiple Terapii Complementare, cat si efectul acestora asupra tuturor structurilor noastre.
            In majoritatea tarilor occidentale si, in mod deosebit in Statele Unite ale Americii, Terapia prin Ras se bucura de mare apreciere. Am vazut un reportaj in care si  pensionari chinezi se aduna in fiecare zi intr-un parc si rad minute bune. Intrebati de reporter de ce rad, unii dintre acestia au raspuns ca nu au un motiv anume, dar astfel se simt mai bine, mai relaxati, mai energici si mai sanatosi.
             Rasul nu numai ca antreneaza un numar impresionant de muschi, ci are ca efect eliberarea de endorfine, care sunt hormoni ai starii de bine si inamici ai stresului.
             Va intrebati probabil, cum ne poate ajuta manifestarea opusa Rasului—Plansul. Cei mai multi indivizi considera plansul doar o manifestare a tristetii, uitand ca Plansul se declanseaza si ca o manifestare a bucuriei.
             Doresc sa prezint beneficiile Plansului ca urmare a unor stari negative: tristete, manie, frustrare, suferinta fizica si emotionala etc.
               Plansul ca manifestare contribuie la eliminarea negativitatii, a starilor si si sentimentelor nebenefice, realizand o curatare a intregii Fiinte de aceste energii reziduale. Cunoastem ca dupa o asfel de eliberare urmeaza o stare de liniste benefica.
               Din punct de vedere fiziologic, si Plansul antreneaza mai multe grupe de muschi care sunt tensionati: abdominali, faciali, respiratori ce se incarca cu mai mult oxigen si in final, se relaxeaza.
               Cum tot raul este spre bine, este necesar sa ne schimbam conceptiile si, implicit, tiparele mentale eronate despre Plans cum ca ar fi un act de slabiciune.
               Evitati astfel, sa determinati o persoana draga sa nu mai planga incercand sa o consolati deoarece ii blocati eliminarea fireasca a emotiilor negative. Aceastea sunt refulate   si asfel sunt acumulate toxine ce se recomanda sa fie eliminate.
               E mai grav ca, desi credeti ca ii faceti un bine acelei persoane, ii faceti astfel un mare deserviciu.
               Daca jigniti sau agresati un copil, lasti-l sa planga, sa-si elibereze frustrarile, pentru ca este singurul mod in care el poate reactiona.
               In concluzie, radeti cat mai mult si dati-va voie sa plangeti cand va simtiti tensionati deoarece este o modalitate benefica de eliberare a energiilor negative.

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

You may also like...