Cum sa castigam in viata?

Am avut nenumarate ocazii in care am avut esecuri. Ma consider deja un invins in multe privinte si nu cred ca mai pot iesi din aceasta stare. Exista oare o sansa pentru mine?

 

Viata poate fi asemanata cu un joc la care mai si pierzi dar mai si castigi. Putem exagera putin si imparti oamenii in trei categorii din acest punct de vedere: castigatori, invinsi si oameni care au potentialul sa castige. Acestia din urma vor trece cu timpul in prima sau a doua categorie, functie de alegerile pe care le fac.

jump-509437_1280Castigatorii sunt cei care obtin de regula ceea ce doresc, ei sunt obisnuiti sa isi atinga scopurile si stiu cum sa faca acest lucru. Invinsii sunt cei care nu obtin ceea ce doresc si au in de multe ori senzatia ca sunt victime ale evenimentelor. Mai mult, ei au si justificari logice pentru blocajele prin care trec

Oamenii care au potentialul de a fi invingatori sunt cei care sunt dispusi sa faca tot ceea ce trebuie pentru a castiga, dar nu stiu (inca) cum sa faca acel lucru. Ei nu dau in mod obligatoriu vina pe altii pentru esecurile lor. Atunci cand inteleg ca raul este trecator si ca o schimbare ii poate ajuta sa reuseasca ei incep drumul catre succes.

Acest parcurs se poate continua cu rabdare, acceptare si perseverenta pana cand se ajunge la reusita.

Diferenta intre un invingator si un invins este ca, desi ambii pot avea probleme in viata si pot fi depasiti de obstacole, invingatorul se ridica si merge mai departe.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...