“Puterea autosugestiei” de Angela Giorgi

    Autosugestia este un mecanism complex prin care conferim valoare starilor noastre interioare si care ne ajuta in procesul de vindecare sau se opune acestuia.
     Aceasta reprezinta manifestarea Subconstientului, a mintii noastre subconstiente. Neurostiinta a demonstrat ca partea subconstienta a mintii controleaza 95% din viata noastra.
     In medicina, autosugestia pozitiva este cunoscuta ca efect placebo, iar cea negativa ca efect nocebo. Ce inseamna aceasta? Cand urmam un tratament medicamentos, acesta are efecte pozitive doar daca noi credem ca ne face bine si ne vindeca sau ne amelioreaza afectiunea. De aceea medicul ne poate induce o sugestie pozitiva pe care noi ne-o implementam in mintea noastra si ne formam, astfel un tipar mental pozitiv propice vindecarii.
     Doctorul Bruce Lipton in cartea sa “Biologia credintei” afirma si demonstra ca “Functia mintii este aceea de a crea coerenta intre credintele noastre si realitatea pe care o experimentam”.
      medical-681119_1280Astfel, s-au facut experimente stiintifice pe 2 grupuri de pacienti. Primului grup i s-au administrat medicamente cu substanta activa, iar celuilalt fara substanta activa. Concluzia la care au ajuns a fost nesteptata pentru ca 90% dintre cei caror le-au fost administrate medicamente inactive crezand ca sunt active, s-au vindecat. De aceea orice forma de Terapie alegem: alopata, naturista , energetica daca suntem convinsi ca functioneaza, asa se va intampla, iar daca nu credem sau avem indoieli rezultatele vor fi negative. Autosugestia poate fi extinsa si la hrana pe care o ingeram, la bauturile pe care le consumam si la toate aspectele vietii. De multe ori, ne autosugestionam negativ: daca avem capul descoperit cand e frig, racim sau daca bem apa rece facem amigdalita, ori daca stam prea mult timp la calculator vom avea probleme cu vederea si lista acestor autoconditionari continua. Un lucru este cert, toate aspectele realitatii in sine nu produc niciun efect asupra noastra decat daca le conferim noi prin gandirea noastra subconstienta. Va dau un exemplu concret. Intr-o zi o colega ne-a cerut un anumit medicament pentru durerea de cap. I- a fost oferit alt analgezic, pe care l-a refuzat sub pretext ca n-o ajuta. L-a luat totusi neavand alternative si durerea nu i-a cedat. De ce? Pentru ca ea a manifestat o autosugestie negativa de la inceput. Alt exemplu: o persoana in varsta manifesta insomnii si i-am dat un drops cu menta pe care il foloseam pentru durerea de gat afirmand ca va dormi foarte bine dupa ce-l va consuma. A doua zi, cand am intrebat mi-a spus ca a dormit foarte bine. Acea persoana datorita sugestiei transmise de mine, s-a autosugestionat pozitiv.
       De aceea va recomand sa folositi si dumneavoastra autosugestiile pozitive in toate aspectele vietii si sa fiti mereu increzatori in Puterea Mintii Subconstiente, care de multe ori face minuni.

11046958_1570640696527709_2568532434372269091_nProf. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

You may also like...