Cum ne influenteaza norocul in viata?

“Intotdeauna m-am socotit un norocos, pana in momentul cand am fost dat afara din serviciu. De atunci (cu doi ani in urma) nu imi mai pot gasi de lucru si ghinonul pare sa se tina scai de mine. Cum pot sa fac sa am din nou noroc?”

Indiferent ca ai noroc sau ghinion, toate acestea sunt experiente de viata. Se spune ca norocul atrage noroc si ghinionul atrage ghinion.

Putem observa un lucru: mai mult invatam dintr-o experienta de viata in care nu am avut noroc, iar atunci cand avem sansa, nu castigam foarte multa experienta. Inseamna ca putem lasa lucrurile asa cum sunt ele si norocul va aparea in mod natural.

Este interesant ca norocul are cateodata o statistica a sa. Am observat acest lucru intr-o perioada in care mi se parea ca si mie imi merge ceva mai prost. Am vazut ca din zece lucruri pe care le incercam imi ieseau cam 2-3 . Am inteles atunci ca, spre exemplu, daca vroiam sa reusesc in 20 de situatii, trebuie sa fac 100 de incercari.

Am procedat exact in acest fel, am inceput sa incerc si mai multe lucruri decat incercasem, am devenit mai deschis la experiente. S-a intamplat un fapt uimitor: procentul de reusite s-a marit la aproape dublu. Am observat apoi ca, cu cat eram mai detasat, cu atat reuseam mai mult. Si iata ca asa am invatat doua lucuri foarte utile sa fiu deschis catre noi experiente, si sa astept cu detasare!

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...