“Verbele-Cheie” (II) de Angela Giorgi

         Am prezentat in articolul precedent corespondenta dintre cele sapte chacre principale si verbele caracteristice fiecareia. Am abordat doar relatia dintre verbul-cheie EU AM si prima chacra denumita Radacina. Acum doresc sa detaliez si alte verbe cu corespondentele lor.
          A doua chacra este cea Sacrala si este situata la aproximativ 2 cm. sub ombilic. Ea coordoneaza gustul, organele de reproducere, rinichii si lichidele corporale. Determina integrarea sociala, senzualitatea, nevoia de autocontrol etc.
          Cand este disfunctionala manifestam o gama variata de sentimente si manifestari nocive: isterie, furie, frustrare. Prin ea pot fi preluate si starile negative de la alti oameni.
           Chiar daca poate parea un paradox, avem posibilitatea de a mentine la parameti optimi functionarea tuturor chacrelor prin gandurile, sentimentele, manifestarile si mai ales prin ceea ce verbalizam. Verbul-cheie caracteristic este EU VREAU/ EU DORESC. De aceea este bine sa fim in permanenta constienti de ceea ce ne dorim si sa afirmam doar ceea ce ne dorim. Din pacate, sunt multe persoane care afirma exact ce nu-si doresc. Ati auzit de nenumarate ori afirmatii de genul: nu vreu sa fiu bolnav, nu vreau sa fiu sarac, nu vreau sa fiu rau, nu vreau sa sufar s.a. Niculina Gheorghita, in cartea “Cuvintele deschid fluxurile de constiinta cuantica”considera verbul EU VREAU deschizatorul fluxului de constiinta al acceptarii: “Cand spui Eu vreau, parca se ridica o forta in interiorul tau si lucrurile se intampla. Este ceva dincolo de intelegerea umana; doar fizica cuantica poate explica acest fenomen”.
          Este benefic sa ne focusam pe acele aspecte de viata pe care vrem sa le schimbam sau sa le optimizam. Mai intai, lansam Intentia in Univers stiind ca dispunem de o infinitate de resurse si avem o infinitate de posibilitati sa ne materializam dorintele. Paolo Coelho afirma: “Atunci cand vrei ceva, tot Universul lucreaza sa implineasca acel ceva”. Renuntand la a afirma ce nu ne dorim, putem mai usor sa afirmam ce ne dorim, convinsi fiind ca doar pe acelea le atragem in realitatea noastra. Consider ca aceste afirmatii pot fi schimbate cu unele pozitive.
         Pentru aceasta va propun un exercitiu simplu si eficient. In fiecare dimineata, dupa ce va treziti, afirmati cu convingere tot ceea ce va doriti in acea zi. De exemplu puteti afirma: “Doresc sa-mi indeplinesc cu seninatate toate sarcinile de lucru la serviciu, Doresc sa cunosc persoane interesante, Doresc sa relationez foarte bine cu familia, seful, colegii, prietenii, Doresc sa fiu inconjurat doar de persoane politicoase, Doresc sa am multe oportunitati in afaceri” e.t.c. Procedand astfel, atrageti in existenta cotidiana evenimentele dorite si mentineti functionala chacra Sacrala. Daca sunteti constienti de dorintele dumneavoastra, Universul stie sa va raspunda favorabil la acestea, alfel se vor crea cojuncturi sa vi se implineasca exact ceea ce afirmati ca nu va doriti. Louise L. Hay considera ca este foarte important sa fim atenti la ceea ce gandim si verbalizam, completez eu, “… pentru a elimina convingerile care atrag in viata ta experientele pe care nu ti-le doresti”.
           In concluzie, toti avem capacitatea de a ne crea realitatea dorita, de a ne mentine o stare de sanatate optima, de a ne atrage enorm de multe oportunitati utilizand puterea de necontestat a Cuvantului. Nu intamplator, in Biblie se mentioneaza afirmatia Maestrului Isus: “Cere si ti se va da!” Indrazniti sa cereti, indrazniti sa afirmati, fara prejudecati ceea ce vreti/ va doriti, deoarece numai asfel, le veti avea stiind ca Noi suntem Alchimistii vietii noastre.
Citeste si Verbele cheie I.

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744.131.915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

You may also like...