“Verbele-Cheie” (I) de Angela Giorgi

             Din punct de vedere gramatical, verbul exprima o actiune sau o stare. Din punct de vedere spiritual, a verbaliza este sinonim cu a comunica si a ne comunica. Va intrebati ce inseamna a ne comunica. Este un verb reflexiv si denota capacitatea noastra de a ne comunica starile interioare, sentimentele, emotiile, gandurile.
         Cum exista cuvinte magice, exista si verbe magice pe care imi place sa le denumesc verbe-cheie. De ce? Simplu, deoarece au capacitatea de a deschide multe usi, mai ales usa Eului nostru interior, mai ales, pe cea a Sinelui Divin.
         Stiati  ca fiecarei chakre ii corespunde un verb?
         Corpul nostru are 7 chakre principale si mai multe chakre secundare. Se cuvine sa precizam ca Chakrele sunt puncte sau localizari energetice. Cuvantul Chakra provine din limba sanscrita si inseamna roata. Energia se manifesta in corpurile noastre ca niste roti, prin care primim energie din Univers si transmitem energie in mediul inconjurator.
         Prima este chakra se numeste numita Radacina si ne asigura legatura cu Pamantul responsabila de instinctul de conservare.
         Verbul caracteristic este EU AM. Ce doresc sa am: case, conturi imense in banca, masini luxoase? Poate doresc sa am: sanatate, fericire, apreciere, compasiune etc. Este bine sa fim atenti ce verbalizam dupa EU AM. Sa stiti ca puteti sa aveti ce va doriti in functie de ce verbalizati dupa EU AM. De multe ori afirmati ca aveti: necazuri, boli conjugate, lipsuri materiale, frustrari, nemultumiri etc. Daca le afirmati frecvent le aveti sau le veti avea cu certitudine pentru ca le atrageti prin exprimare, prin ganduri, prin atitudini. Aud foarte multi oameni care se identifica cu acestea. Realizati de cate ori  v-ati atras lucrurile sau evenimentele nedorite? Spre exemplu: sciatica mea, necazurile mele, nemultumirea mea, suferintele mele etc. Inseamna nu numai ca le acceptati, dar vi le si insusiti ca pe un bun propriu. Va intrebati atunci, ce aveti? Aveti exact ce va insusiti, pe ce ati pus monopol singuri, tot ce afirmati ca va apartine: nefericire, suferinta, necazuri deoarece afirmati ca sunt ale dumneavoastra: alergia mea, ulcerul meu, supararile mele.
          In concluzie, verbul EU AM este incarcat cu enorm de multa energie, care ne determina si ne modeleaza existenta si este bine sa formulam dupa el doar afirmatii pozitive.

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744.131.915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

You may also like...