Rezonanta intre oameni

spectrum-534223_1280Daca cateva persoane imi recomanda cu caldura o alta persoana, sa o vad, sa o ascult si eu nu ma simt deloc entuziasmat sa ascult persoana aceea, nu simt vreo emotie anume este un lucru ok? Inseamna ca nu rezonez cu aceea persoana sau tot este ceva in mine care face sa ma comport asa si trebuie rezolvat?

Este ok oricum ai reactiona. Vei experimenta ce se intampla dupa ce ai facut alegerea sa reactionezi intr-un fel. In regatura cu a nu rezona, sau a rezolva ceva din interiorul tau raspunsul este simplu: de obicei sunt valabile ambele. Tu nu poti lucra insa decat cu tine insuti! Noi suntem fiinte sociale si e bine sa comunicam intre noi. Este bine sa fim deschisi catre ideile altora fiindca doar asa invatam lucuri noi. Daca acele idei nu sunt bune, macar ne formam spiritul critic si discernamantul. Este foarte posibil ca doua persoane sa nu rezoneze. Aceasta se poate intampla din cauza convingerilor diferite pe care ei si le-au format de-a lungul timpului sau din cauza nivelurilor diferite la care ele vad problema respectiva. Schimbul de informatie intre ele ar aduce si un schimb de energii, ceea ce poate sa fie un lucru benefic. Poate fi ceva si in interiorul nostru care sa ne impiedice sa fim receptivi.

Un exercitiu simplu pentru a ne mari receptivitatea in asemenea situatii ar fi urmatorul: atunci cand acultam persoana respectiva sa ne gandim daca ascultand sfatul acelei persoane ne-am micsora sau ne-am mari egoul?

-Cum ar deveni viata noastra daca am urma spusele sale?

-Oare ce convingeri ale noastre ar incalca acest lucru?

-Sunt aceste convingeri limitatoare pentru noi?

-Ce avantaje am avea din dizolvarea acestor limite?

Mai multe articole puteti citi aici.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...