“Hrana cea de toate zilele” de Angela Giorgi

         O reala problema a societatii contemporane o reprezinta Alimentatia, care este ori insuficienta la unele persoane care tin regimuri de slabit, ori in exces la altele care consuma prea multa hrana.
          Se stie ca mitocondriile constituie “uzinele” prezente in celulele umane, care prelucreaza hrana ingerata si o transforma in energia necesara sustinerii vietii. Avem nevoie de alimente si apa ca sa traim si sa fim plini de vitalitate si sanatosi.
          Fiecare isi alege hrana in functie de mai multi factori: placere, necesitatile organismului, zone geografice, obisnuinte culinare etnice etc.
          In ultimii ani, chiar zeci de ani se practica tot mai mult si se “recomanda” alimentatia vegana. Acesta consta in ingerarea de legume, fructe, condimente fara consumul de carne si a altor proteine de origine animala: oua si produse lactate.
          Personal, nu imbratisez aceasta orientare din mai multe motive, chiar daca are tot mai multi adepti. 
          Primul are conotatie istorica si se refera la faptul ca la inceputurile umanitatii, oamenii considerati “primitivi” erau culegatori, vanatori si pescari si isi procurau hrana din ceea ce le oferea natura. Va intrebati, probabil, ce inseamna aceasta. Nimic mai simplu. Avem inscris in ADN-ul uman necesitatea consumului de vitamine, aminoacizi, glucide, dar si de proteine de origine animala. De aceea, un exces de proteine devine daunator, dar nici lipsa acestora nu este benefica unei bune functionari a organismului, in ansamblu.
        Din nefericire, carnea mentine in structura ei emotiile si traumele  animalului sacrificat, care patrund in corpul nostru o data cu consumul acesteia si ne scad nivelul vibrational. Suntem pe zi ce trece, tot mai constienti de acest fapt, dar nu consider benefic nici sa renuntam la proteinele atat de necesare pe care aceasta le contine deoarece pot aparea unele afectiuni dintre care cea mai intalnita este anemia cu consecinte uneori deosebit de grave.
        Ce este de facut in aceasta situatie? 
        Solutia se afla in moderatie. Consider ca un consum moderat de carne nu este atat de nociv pe cat se considera. Ce -i drept, intr-o societate moderna, consumista se exagereaza cu folosirea carnii in alimentatie.
         Intr-un articol publicat cu catva timp in urma recomandam curatarea energetica a produselor din carne prin desenarea sau vizualizarea deasupra acestor alimente a unor simboluri  Reiki, sau a semnului Crucii crestine cu intentia de “eliminare a energiilor negative si de incarcare cu energii pozitive” si de cerere a iertarii de la animalul sacrificat. 
         In alta ordine de idei, recomand perioade de excludere din alimentatie pe o perioada de 30-40 de zile de 2 ori pe an a produselor din carne, cu scopul unei detoxifieri a organismului cu rol extrem de benefic.
        Totusi, in cazul unor maladii grave, sau cand medicii recomanda este necesara excluderea completa a carnii din alimentatie. In rest, este bine sa avem o alimentatie diversificata care sa contina toate elementele nutritive de care are nevoie organismul pentru buna functionare. Nu se recomanda sa mancam nici prea mult, dar nici prea putin sa privam corpul de substante nutritive esentiale.
       S-au facut numeroase studii in urma carora s-a ajuns la concluzia ca si un consum moderat de alcool este necesar organismului contrar parerilor arbitrare emise. S-a constatat ca persoanele care consuma cu moderatie alcool traiesc in medie mai mult cu 5-7 ani decat cele care nu consuma deloc.
      Ce inseamna aceasta? Secretul consta tot in moderatie. Sa consumam in cantitati moderate fructe, legume, condimente, chiar si carne sau alcool atunci cand nu sunt interzise de medici ca urmare a unor afectiuni grave. 
      In final, sustin ideea ca fiecare persoana are dreptul de a-si alege in mod deliberat tipul de alimentatie in functie de preferinte si de nevoile reale ale organismului.

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

You may also like...