“Fii in armonie cu tine si cu intreg universul!” de Angela Giorgi

        butterfly-492536_1280
Ce inseamna Armonia si care sunt beneficiile acesteia este intrebarea fireasca pentru demersul nostru.
         Armonia este starea de echilibru, atat la nivelul interior al  propriei Fiinte, cat si la nivel exterior cu realitatea inconjuratoare. Echilibrul dintre Intentie- Gand- Cuvant si Fapta ne asigura starea de armonie interioara a corpului material pana la nivel celular, cat si la nivelul celorlalte corpuri vibrationale: mental, emotional, energetic.
        Starea de Armonie se creaza cand ne aflam intr-un “dialog permanent interior” cu corpul nostru fizic, care ne transmite in pemanenta semnale ca uneori nu-i acordam atentia cuvenita: hrana adecvata, hidratare, relaxare, odihna. Este bine sa nu ignoram manifestarile Corpului fizic, care ne avertizeaza folosind metode specifice: durere, febra, inflamatie, imobilitate, ca echilibrul intern incepe sa devina deficitar.
        Este bine de stiut ca cine se instraineaza de El insusi se  instraineaza in primul rand, de corpul lui material.
        Recomandarea consta in Constientizarea manfestarilor organismului. Constientizati-va respiratia, bataile inimii, miscarea globilor oculari, simtiti-va partile corpului, umerii, bratele, picioarele, observati incordarea si destinderea muschilor faciali, abdominali. Intr-un cuvant, fiti constienti de corpul fizic si vegheati asupra lui deoarece corpul dumneavoastra tridimensional este Templul Sufletului.
        Un Templu se cuvine sa fie ingrijit, apreciat, adorat,  nu ignorat. Purtati un dialog interior cu El, cu celulele, cu organele, cu aparatele anatomice. Adresati-va lui cu blandete, cu intelegere, cu recunostinta si rugati-l sa va sustina si sa functioneze la parametri optimi. Ceea ce afirm nu este o aberatie, ci o modalitate de redescoperire a Armoniei interioare, premisa pentru dobandirea Armoniei cu lumea exterioara, cu intreg Universul.
        Urmeaza apoi intrarea in Armonie cu Mintea noastra constienta si cu cea subconstienta, cu gandurile noastre pe care este bine sa le observam, sa le constientizam si sa le remodelam daca nu sunt totdeauna benefice. Initiind acest proces ne vom bucura de o veritabila “minte sanatoasa intr-un corp sanatos”.
       Nu este de neglijat nici planul Emotional, care e de preferat sa fie in deplin echilibru cu trupul si cu mintea. Se cuvine sa ne curatam de emotii toxice, care ne “otravesc” organismul, ne “tulbura” mintea si ne mentin in dezechilibru cu Energia infinita a Spiritului nostru Multidimensional.
      Procedand cu discernamant si responsabilitate, prin intemediul “dialogului” interior, prin constientizare si prin valorizarea potentialui nostru mental intram in deplina Armonie cu Noi si cu lumea inconjuratoare. 

Prof. Angela Giorgi

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

You may also like...