Ce este pozitia lumanarii si ce beneficii are?

lumanarea-kXkdPozitia lumanarii este o pozitie foarte utila folosita in practica yoga. O cunoastem de la orele de sport din scoala generala. Aceasta pozitie presupune sprijinirea pe umeri si ridicarea picioarelor vertical spre tavan. Mentinerea ei se face atata timp cat nu creeaza o senzatie de disconfort. Sa aveti in vedere ca trebuie sa va consulatati medicul curant inainte de a practica aceasta pozitie fiindca poate avea contraindicatii. Este bine sa consultati o persoana cu experienta in practica Hatha Yoga pentru a invata detaliile de executie.

Beneficiile sunt foarte mari pentru sanatatea si echilibrarea energetica a organismului. La fel ca orice pozitie in care pozitia corpului este inversata, ea deblocheaza foarte bine canalele de energie . Glanda tiroida si circulatia sangelui pe creier pot beneficia foarte mult de pe urma acestei practici. Ea ajuta si functionarea ficatului precum si persoanele care au probleme cu circulatia sangelui in picioare si beneficiile nu se opresc aici.

Exercitiu: invatati sa practicati pozitia lumanarii incepand cu 10-15 secunde de practica si crescand dupa fiecare cateva zile cu cate 10 secunde timpul de executie.

Cu timpul veti constata cum apare o stare de bine in organism, impreuna cu o limpezire a mintii.

Mai multe articole puteti citi aici.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...