“A avea cunostinte nu inseamna cunoastere” de Angela Giorgi

           CunoastereSigur va intrebati daca acesti termeni sunt sinonimi. Afirm categoric ca nu sunt. Pana nu demult am crezut cu certitudine ca daca am cat mai multe cunostinte din diferite domenii am si Cunoastere. Acum realizez ca eram doar informata. Acumulam informatii in cantitati considerabile din realitatea exterioara, asa cum fusesem indrumata de profesori, de mentori, de maestri din diferite sisteme. Participam la cursuri, la seminarii de spiritualitate, discutam cu persoane avizate etc. Cu toate acestea simteam ca-mi lipseste ceva. Imi lipsea Cunoasterea. Ulterior mi-am dat seama ca adevarata Cunoastere vine din interior si ca se afla dintotdeauna acolo, doar ca se voia descoperita. Cei care au avut Cunoastere in adevaratul sens al cuvantului, n-au fost totdeauna si eruditi. M-am convins, astfel ca reala Cunoastere este sinonima cu Autocunoasterea si ca filozofii antici cunosteau foarte bine acest adevar pe care l-au si asezat pe frontispiciul Oracolului din Delphi:”Conosce te ipsud!” Cunoscandu-te pe tine, cunosti intreg Universul, deoarece in Cer se reflecta intreg Pamantul.
              Cunoasterea presupune conectarea cu Sinele nostru Divin, singurul care detine Adevarul. Nu intamplator Isus ne atragea atentia:”Cunoasteti Adevarul si el va va elibera!”
             Adevarul absolut este ca: suntem fiinte Divine, inzestrate de Creator cu toate darurile lui, cu infinite posibilitati de manifestare, ca suntem co-creatori in planul realitatii materiale si spirituale, ca detinem toate informatiile necesare pentru a evolua, ca avem o inteligenta incomensurabila a Spiritului. Acelasi Isus afirma:”Eu si Tatal Meu Una suntem si voi sunteti fratii mei.” Domnul profesor D. C. Dulcan in cartea “Inteligenta materiei” emitea ideea ca toata Creatia, toate formele de viata au o inteligenta innascuta, care le permite sa existe. Nimeni nu invata frunza sa realizeze fotosinteza, nici pasarile migratoare sa revina la cuib, nici albinele sa respecte ierarhia in stup.
             Mai mult, Dr. Zhi Gang Sha in lucrarea “Medicina Sufletului Mintii si Trupului” afirma ca fiecare celula are inteligenta ei si, mai mult, faptul ca ea detine toata informatia Intregului. Citind acesta carte am ramas cu convingerea ca incercarile noastre de a ne vindeca Sufletul esueaza deoarece Sufletul este cel care ne vindeca atat corpul fizic, cat si pe cel mental.
             Astfel, Cunoasterea de Sine este sinonoma cu Iluminarea sau altfel spus, cu trezirea Constiintei care ne releva Adevarul si nu este data de multitudinea de cunostinte acumulate despre realitatea exterioara.

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744.131.915

http://terapiienergeticeang

You may also like...