Ce ne fereste de lucrurile nepotrivite?

Daca orice facem , este spre binele nostru si orice intalnim este potrivit pentru noi, ce anume ne tine la distanta de lucrurile nepotrivite pentru noi?

opportunity-396265_1280

Este greu de spus cu exactitate ce anume este potrivit si ce nu pentru noi. De fapt nimic nu e nepotrivit, toate sunt experiente de viata din care noi invatam. Daca nu invatam din ceva, acea experienta se va repeta sub forme din ce in ce mai dure, pana cand vom invata ceea ce trebuie.

Un prieten spunea ca este mai bine sa inveti din experienta altuia decat din a ta. Este un lucru intelept si elegant sa faci asa ceva.

Hai sa presupunem ca anumite lucruri ar fi nepotrivite intr-un anumit sens pentru noi. Problema noastra este ca nu intelegem care lucruri sunt potrivite si care nu. Un lucru nou, care pare la inceput bun, se poate dovedi ca ne-a facut mai tarziu foarte mult rau. Sistemul nostru de ghidare emotionala poate fi foarte usor pacalit, in anumite situatii in care intervine egoul.

O idee pe care ne-o dau vechii intelepti din toate partile lumii este sa ne straduim sa ne gandim si la binele celorlalte fiinte si sa refuzam avantajele si orice forma de recompensa imediata. Arta pe care o avem de invatat este de a pastra echilibrul in tot ceea ce facem.

Putem sa facem un test simplu pentru orice eveniment de viata: sa ne intrebam mereu ce trebuie sa facem ca acea situatie sa ajunga la echilibru…

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...