“Un alt decalog” ( III ) de Angela Giorgi

        Cel de-al treilea principiu al Decalogului, pe care l-am formulat intr-un articol anterior este la fel de important pentru evolutia noastra spirituala si se refera la Iertare:”IARTA-TE PE TINE SI IARTA-I PE CEI CARE TI-AU GRESIT!”.
          Doresc sa detaliez acest principiu deoarece Iertarea ne transforma radical intreaga existenta actionand in profunzimea tuturor structurilor noastre: emotionale, mentale, energetice si, mai ales fizice. Poate va intrebati cum poate Iertarea sa vindece afectiunile corpului fizic. Va asigur ca s-au vindecat chiar boli considerate incurabile prin intermediul acestei terapii. Da, ati inteles bine. Iertarea este o forma de terapie extrem de eficienta. Marii Maestrii, Sfintii Parinti ai Crestinismului si, in primul rand, Isus cunosteau acest Adevar absolut. Ei ne indeamna sa ne iertam, in primul rand, pe noi, apoi pe aproapele nostru. Nu intamplator, cunoscuta rugaciune Tatal Nostru contine referiri la Iertare:” Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri!” De ce oare? Deoarece Iertarea presupune vointa si curaj. Evident, ne trebuie mult curaj sa recunoastem ca gresim, nu totdeauna din rea vointa, ci ca sa invatam. Nu degeaba se spune ca:”Omul din greseli invata”. Daca noi gresim, si ceilalti oameni fac greseli. Asta nu inseamna ca gresind, este corect sa ne privam de intelegere, toleranta, Iertare. Va redau un aspect important al practicarii Iertarii. Nu este obligatoriu sa iertam faptele comise, jignirile aduse, invinovatirile, ci sa ne Iertam pe noi sau persoana in cauza, considerand ca si noi si ceilalti ne-am comportat si am afirmat in acele momente cum am crezut si noi si ei ca e mai bine. In alta ordine de idei, cand iertam pe cineva care a gresit, n-o facem in mod deosebit pentru el, ci pentru noi. Ne eliberam, astfel, de energiile de joasa vibratie ale neiertarii. Este darul pe care ni-l facem singuri in mod constient si eficient pentru Fiinta noastra.
           Doresc sa abordez pe scurt si subiectul adesea controversat al neiertarii. In esenta, neiertarea, mai ales cea personala este cauza tuturor dezechilibrelor structurilor noastre energetice si, implicit, sursa a afectiunilor fizice, mentale si psihice. Regretatul Valeriu Popa, cunoscut terapeut, afirma ca toate bolile fizice si nonfizice ale oamenilor au doua cauze majore: Lipsa Iubirii si Neiertarea.  De aceea, nu e bine sa cautam vinovati in afara noastra, nici sa ne Autoinvinovatim pentru ca nu rezolvam atfel problema.
            Cum este bine sa procedam? Sa ne manifestam Intentia de a Ierta si a ne Ierta si sa lucram cu noi, mai ales cu convingerea noastre limitativa ca a Iertarea este un act de slabiciune interioara.
            In primul rand, sa intelegem ca greselile personale cat si ale celorlelti apropiati fac parte din amplul proces de evolutie personala si ca sunt absolut necesare in actiunea de invatare a unor lectii de viata.
            In al doilea rand, sa renuntam constient la invinovatire si mai ales, la autoinvinovatire, la a ne judeca pe noi si pe ceilalti, la victimizare si la sentimentele negative care ne fac un real deserviciu.
           In concluzie, practicand, in mod deliberat Iertarea, ne plasam pe un flux de constiinta superior, eliberandu-ne de energiile reziduale, de tot balastul emotional si ne conectam categoric la Sinele nstru Divin, cu care ne vom afla in deplina Armonie. Asa este si asa sa fie!

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

          

You may also like...