“Un alt decalog (II)” de Angela Giorgi

            church-window-795133_1280Precum v-am promis voi aborda cel de al doilea principiu al Decalogului:”FII IN ARMONIE CU TINE SI CU INTREG UNIVERSUL!”
            Armonia este una dintre legile fundamentale ale Universului. Aceasta completeaza o alta lege universala, si anume, Legea Rezonantei. Cu alte cuvinte, ceea ce emitem in Univers se intoarce la noi, cu efectul de bumerang. Emitem ganduri si sentimente pozitive, ne bucuram de multe oportunitati. Emitem ganduri si sentimente negative, avem parte de blocaje, neimpliniri, suferinte de tot felul. De aceea este benefic sa ne cream, deoarece sta in puterea noastra s-o realizam, starea de Armonie cu noi insine, cu toate structurile noastre, cat si cu realitatea inconjuratoare, cu toate formele de viata existente.
            Foarte multi se intreaba ce presupune Armonia, in ce consta acest concept si putini reusesc sa-l creeze si, mai ales, sa-l experimenteze.
            Indraznesc sa afirm ca, daca si numai daca dorim putem realiza acea stare de Armonie. Pentru inceput, se cuvine sa precizam ca este nevoie de intelegere si de constientizare a faptului ca, pe de-o parte suntem structuri complexe: fizice, mentale, emotionale, energetice, spirituale, iar pe de alta parte, suntem toti Unul, legati prin fire nevazute cu tot ceea ce ne inconjoara.
           Cum se poate realiza Armonia? Este bine de stiut ca Armonia este o stare, pe care o pecepem in mod particular. A fi in Armonie cu noi presupune sa aducem la un numitor comun sentimentele si gandurile noastre. Iubirea se armonizeaza perfect cu manifestarile de toleranta si intelegere ca tot ceea ce ni se intampla este in beneficiul nostru. Sunt adevarate lectii pe care este bine sa ni le insusim.
          Fiind in Armonie cu noi, putem fi in armonie cu ceilalti, cu intreg Universul. Daca si doar daca ne iubim pe noi, ii iubim si pe ceilalti si toate fiintele create de Divinitate. Daca manifestam compasiune pentru noi si pentru actiunile noastre, putem manifesta compasiune si pentru alte forme de viata existente.
          In concluzie, renuntand la autoinvinovatiri, la competitii aberante si dand dovada de intelegere ca tot ce ni s-a intamplat trebuia sa se intample ca lectii de viata, ne putem crea Armonia cu noi insine si astfel putem accepta ca aceasta este baza de la care construim Armonia cu intreg Universul.

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

          

You may also like...