Ce este autosugestia?

Autosugestia este o tehnica psihologica dezvoltata de catre farmacistul francez Emile Coue, care consta in repetarea zilnica de un numar de ori a unei sugestii pozitive pentru fiinta noastra. Initial el a observat cum pacientii care se roaga obtineau eficienta sporita a tratamentelor pe care le faceau. cross-106416_1280El a descoperit cum starea mentala a acestora putea imbunatati efectele preparatelor pe care le administra ca farmacist. Metoda sa ii invata pe acestia sa inlocuiasca gandurile negative cu ganduri pozitive.

Ulterior metoda trainingului autogen a lui Schultz s-a bazat pe cercetarile lui Coue si a obtinut rezultate care au fost validate prin studii riguroase.

Autosugestia poate fi un mod foarte util pentru a ne autoeduca repetand mental lucrul pe care dorim sa il manifestam, inclusiv atragerea de prieteni, abundenta in viata.

Exercitiu: pentru a ne energiza o chakra putem folosi cu succes un procedeu de autosugestie. Vom repeta in fiecare seara inainte de culcare de cateva zeci de ori o fraza de genul “ma simt bine, relaxat si binedispus. Chakra inimii mele este din ce in ce mai incarcata cu energie.” Efectele se vor putea constata in scurt timp.

Mai multe articole puteti citi aici.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...