“Vindecarea emotionala” de Alina Frasineanu

woman-591576_1280

Vindeca-ti sufletul, trupul si mintea prin puterea magica a eliberarii emotionale.

Unde incep sentimentele? Care este originea sentimentelor? Multe dintre ele au existat inainte de a ne naste. Intr-adevar noi am venit in acesta lume purtand in suflet anumite sentimente. In timpul nasterii noi am sesizat, sentimentele parintilor nostri. La vremea respectiva, aceste sentimente, ne-au facut adeseori sa stabilim perceptii si convingeri incorecte. Cum este posibil acest lucru?

Un copil nenascut poate face o distinctie foarte precisa intre diferite tipuri de stresuri ale mamei sale. Cel mai devastator impact il are asupra lui atitudinea negativa sau ambivalenta mamei sale fata de sarcina , dar si relatia stresanta dintre aceasta si partenerul ei sau excesul de teama ori de anxietate. Mamele pline de iubie dau nastere unor copii mult mai bine dezvoltati, cu o mare incredere in sine, intrucat eul lor constient se hraneste cu iubirea si afectiunea lor. In schimb mamele nefericite, deprimate sau sfasiate de indoieli dau nastere unor copii nevrotici intrucat eul constient al acestora este alimentat de angoasele si de teama lor. A doua influenta ca importanta pentru viata prenatala a fatului este atitudinea tatalui fata de sarcina si trainicia relatiei lui de cuplu cu mama. Experienta nasterii propriu -zise conteaza si ea foarte mult. Copii pastreaza amintiri foarte detaliate ale momentului nasterii lor, si cu cat experienta aceasta se dovedeste mai traumatica cu atat mai mare este predispozitia lor fata de diferite probleme psihologice si fiziologice.

Suntem ceea ce gandim.

Orice terapie sau dieta poate fi total ineficienta pe un fond emotional toxic. Practic ne vindecam cu alimentatia insa ne intoxicam cu emotiile – sau metaforic vorbind, cu o mana ne hranim, cu cealalta ne otravim.

Sunt sigur ca ai vazut oameni care mananca sanatos si traiesc sanatos, insa tin in ei o gramada de tensiune, incordare si conflicte interioare – motiv pentru care nicio dieta sau medicament sau terapie nu-i poate vindeca… in timp ce altii care mananca total nesanatos, ba chiar beau si fumeaza, insa exprima liber tot ce simt si se simt mereu liberi din punct de vedere emotional, motiv pentru care sunt sanatosi si la nivel fizic.

Oamenii se impart in 2 categorii in acest sens: unii sunt liberi ca pasarea cerului din punct de vedere emotional, in timp ce altii fac puscarie in propria minte – pedeapsa la care ei insesi se autocondamna. Cu cat suntem mai sanatosi la nivel de ganduri si sentimente cu atat vom fi mai sanatosi la nivel fizic.

Ce trebuie sa fac sa ma vindec la nivel interior?

1. Identificarea problemelor interioare

Sau “afla cu cine ai de luptat ! “Nu poti rezolva o problema atat timp cat nu stii ca ea exista (o constientizezi). Fara constientizare este ca si cum ai lupta un adversar invizibil.

2.Vindecarea

Ii poti spune cum vrei, “transformarea raului in bine”.

Intotdeauna cand lucram cu propria persoana incercam sa vindecam / sa trasformam si NU sa distrugem. Stim ca atunci cand simtim ca ne doare capul incercam sa-l vindecam, in niciun caz nu incercam sa-l taiem. La fel vom proceda si la nivel emotional.

Suprimarea emotiilor: “Tii totul in tine”

Neexprimarea a ceea ce simtim este problema cea mai des intalnita in zilele noastre. In societatea in care traim se pare ca e din ce mai greu sa fim noi insine. Oamenii nu mai stiu cum sa fie ei insisi (chiar daca uneori ar vrea sa fie). Suntem programati mental inca de mici sa nu fim noi insine, societatea incurajandu-ne sa purtam o masca – sa nu aratam cine suntem cu adevarat, deoarece s-ar putea ca ceilalti sa se supere si sa nu ne accepte cand suntem noi insine. De accea pentru a fi pe plac celorlalti credem ca trebuie sa ne prefacem.

De ce nu exprimam ceea ce simtim?

Principala cauza este FRICA de a fi TU INSUTI – o frica cu care nu ne nastem, ci ne este indusa de persoanele din jur inca de mici copii. Singurele frici naturale (cu care ne nastem) sunt frica pentru sunete ascutite si frica de moarte care ne ajuta sa ne ferim de situatiile care ne pun in pericol viata.

Fii tu insuti”

Auzim deseori afirmata “Cel mai important este sa fii tu insuti”. Daca stim cu totii ca e bine sa fii tu insuti, de ce nu reusim sa fim noi insine? Pentru ca NU mai stim cum – am uitat cum sa fim noi insine. Atat de tare a fost implementata convingerea ca “Ceilalti nu ma vor accepta daca sunt eu insumi” incat a dus la un mod de viata prefacut/fals, “Nu sunt suficient de bun, n-am cu ce sa impresionez cand sunt eu insumi, motiv pentru care trebuie sa ma prefac – sa port o masca – pentru ca ceilalti sa ma accepte”.

Toate emotiile suprimate vor iesi oricum la suprafata “

In ciuda obisnuintei zilnice de a afisa o masca pentru e ne ascunde adevarata identitate, toate sentimentele neexprimate asteapta sa fie manifestate, sa iasa la lumina. Interesant este ca INTOTDEAUNA reusesc prin doua cai:

1. Momentele de criza: momente grele din viata cand tensiunea si stress-ul sunt la cote maxime, noi oamenii renuntam in mod inconstient la orice masca si ne aratam adevarata identitate, suntem noi insine cei din spatele mastii.

2. Bolile fizice: Toata tensiunea interioara pe care o acumulam se va materializa inevitabil intr-o boala. Fie acele sentimente vor incerca “sa iasa din noi “ prin boli de piele, fie se vor manifesta printr-un dezechilibru hormonal, fie se va solidifica intr-o tumora.

Fiecare dintre noi avem trairi diferite. Nu ne putem compara vietile , nu ne putem compara traumele. De multe ori , aici este greseala.

Va astept sa gasim impreuna metodele de eliberare a emotiilor captive.

Cu prietenie, pentru voi toti , multa iubire !

Alina-1024x683Frasineanu Alina Mihaela

Specialist Terapii complementare si alternative
Telefon: 0765.328.988
Web: www.frecventa-vindecarii.ro

You may also like...