“Terapii mentale. Puterea gandului” de Angela Giorgi

bubble-19329_1280

             Se cunosc si se practica in toata lumea la ora actuala o multitudine de terapii, care au ca scop vindecarea individului sub toate aspectele: fizic, emotional, energetic etc.
                Se vorbeste, insa foarte putin despre terapiile mentale deoarece mintea umana are multe necunoscute.
                Cu totii avem o minte constienta, rationala care se manifesta in starea de veghe si o minte subconstienta care se manifesta cel mai bine in starile de vis si de meditatie.
                Mintea constienta genereaza Gandurile care au o frecventa impresionanta. Intr-o zi manifestam peste 60.000 de ganduri si nu intotdeauna benefice. Unele apar izolat si se refera strict la un anumit eveniment, iar altele se repeta uneori obsesiv.
               O reala problema o constituie gandurile repetitive deoarece se pot transforma in tipare mentale si comportamentale distructive. Este bine sa stim ca noi dam valoare gandurilor noastre, altfel ele vin si pleaca fara sa produca efecte. Ele ne creaza si ne modeleaza existenta.
                Dumitru Constantin Dulcan aprecia ca: “A gandi inseamna a transforma nevazutul in vazut. Gandul e creator, cea mai puternica forta din Univers.” Astfel tot ceea ce ni se intampla constituie oglinda a ceea ce gandim si simtim. Gandul are si  este el insusi energie si produce vibratii care ne influenteaza starea de sanatate, vitalitatea, emotiile si chiar evenimentele din viata noastra. De aceea o viata armonioasa este generata si de gandurile bune pe care le manifestam in prezent sau le-am manifestat in trecut, iar o existenta problematica reprezinta consecinta gandurilor negative. Ce putem face pentru a ne crea existenta dorita?
                In primul rand, sa eliminam gandurile, daca sunt, si de obicei sunt, nebenefice. Retineti ca sunteti singura persoana care poate gandi cu mintea dumneavoastra; nimeni altcineva n-o poate face. De cele mai multe ori gandurile se transforma in autosugestii pozitive sau negative.
                In al doilea rand, sa le inlocuim cu unele pozitive care au efecte benefice asupra noastra. Pentru aceasta, este bine sa eliminati din mentalul dumneavoastra ganduri de genul:
                -Nu pot sa fac acest lucru.
                –Nu sunt sigur de…
                –Nu am posibilitatea sa…
                –Nu-mi permit sa…
                -Nu stiu cum sa…
                -Nu cred ca… etc.
                Este imperios necesar sa fie inlocuite cu ganduri ca:
                -Pot sau Sta in puterea mea sa rezolv aceasta problema.
                 -Sunt sigur ca reusesc.
                 -Am posibilitatea sa fac aceasta.
                 -Imi permit totdeauna sau Am tot ce-mi doresc: abundenta, sanatate, oportunitati etc. 
                 -Stiu sa ma descurc in aceasta situatie.
                 Sunt convins ca gasesc solutia optima.
                Cum vi se pare abordarea? Sunt convinsa ca interesanta. Ea presupune remodelarea ideilor nocive implementate constient sau inconstient in mentalul dumneavoastra.
                 In alta ordine de idei, daca va ganditi mereu la boala, saracie, neimplinire le veti atrage tot mai mult in viata pentru ca primiti ceea ce atrageti conform Legii Rezonantei, o lege concreta a Universului.
                 Astfel, daca optati sa fiti sanatosi, prosperi, impliniti gandit-va doar la sanatate, prosperitate, implinire, fericire etc.
                 Stiind ca Gandurile sunt coroana de flori sau de spini pe capul fiecaruia, va urez succes in temerara calatorie avand ca scop remodelarea gandirii, premisa a transformarii interioare.
Prof. Angela Giorgi maestru Reiki (Targu Jiu)

Prof. Angela Giorgi maestru Reiki (Targu Jiu)

Prof. Angela Giorgi, Maestru Reiki din Targu Jiu

Tel:  0744131915

http://terapiienergeticeangelagiorgi.blogspot.ro/

 

You may also like...