Stefan Pusca, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala si terapii complementare

Reporter Dialoguri.info: Cum si de ce ati inceput sa tineti cursuri?

Inca din primii ani in care eram un tanar practicant al Radiesteziei, intelesesem ca stresul poate declansa si intretine boli. Acest lucru se petrecea la inceputul anilor ’90 cand inca nu exista internetul si nu aveam acces la informatii si studii stiintifice privind influenta stresului in procesul de imbolnavire si de mentinere a starii de boala in organism. Aproape tot ceea ce stiam in aceste sens era din experienta proprie.

Mai tarziu, in 1996 am avut primul “elev” intr-ale terapiei, un bun prieten al meu, cu 16 ani mai in varsta decat mine. De profesie medic (cu multi ani de lucru pe Ambulanta, peste 12 in acel moment), cauta metode care sa ii permita sa isi ajute pacientii in mod si mai eficient decat o facea. L-am invatat si pe el sa practice atat Radiestezie si Terapie Bio-Informationala si apoi am colaborat timp de aproape noua ani, lucrand impreuna la un numar mare de cazuri, fiecare din prisma propriei perspective.

Apoi au urmat incet-incet ceilalti cunoscuti ai mei pe care i-am invatat si indrumat sa practice Radiestezia, Terapia Bio-informationala, Meditatia si mai multe tehnici de dezvoltare personala si spirituala, precum si alte tehnici de terapii complementare pe care le cunosteam, in total cred ca au fost cateva zeci de persoane…totul s-a desfasurat in perioada 1996-2010.

Stefan Pusca, Cursul de Radiestezie si meditatie 2014

Stefan Pusca, Cursul de Radiestezie si meditatie 2014

In 2010 o doamna care m-a solicitat pentru un tratament mi-a istorisit in primele minute dupa ce a intrat in cabinetul meu povestea sa personala: “sunt foarte stresata…fireste, am si cancer…”. Modul in care si-a formulat introducerea m-a impresionat foarte tare…am realizat ca eu cunosteam un numar foarte mare de tehnici de eliminare a stresului (cum ar fi anumite tehnici de meditatie) cu care as fi putut ajuta foarte multi oameni. Pentru asta ar fi fost insa necesar sa incep sa tin totusi cursuri pentru a putea avea o eficienta mai mare in a disemina respectivele cunostinte.

Asa ca am facut aranjamentele pentru un spatiu de curs si am anuntat pe toti cei cu care lucram ca voi tine un curs despre modul cum putem elimina stresul din organism. Am fost uimit de faptul ca in sala se stransesera mult mai multi oameni decat crezusem eu ca vor veni…se pare ca ei chiar aveau nevoie sa stie cum sa isi controleze stresul.

Dupa curs, mai multe persoane au venit sa imi puna intrebari si imi aduc aminte ca cineva mi-a vorbit despre mai multe teme de spiritualitate si terapii complementare si m-a intrebat de ce nu tin si cursuri pe acele teme, fiindca ar fi fost foarte util. In acel moment mi-am dat seama ca oamenii au nevoie de mai mult decat oferisem eu in acel moment, si m-am gandit ca ar fi un lucru bun sa ii ajut. Unii dintre cei care au participat in acea seara si apoi in acea perioada, urmeaza si astazi cursurile mele, fara nici o intrerupere, dupa toti acesti ani…

Reporter Dialoguri.info: Ce cursuri ati tinut pe parcursul timpului?

Tabara de meditatie Fundata 2013

Tabara de meditatie Fundata 2013

Am inceput, asa cum spuneam mai devreme, cu tehnici antistres, si apoi am inceput sa predau diverse tipuri de tehnici de relaxare si apoi de meditatie. Am tinut cursuri despre limbajele de iubire si moduri de a interactiona intre oameni. Apoi au urmat cursuri de terapia chakrelor, si tehnici de conducere a energiilor in organism. Intr-o vara, acum cativa ani, am tinut un curs de Trezirea constientei, in cadrul primei tabere de spiritualitate si meditatie pe care am tinut-o la Moieciu. In anul urmator am continuat cu Arta de a ne aseza, Arta de a ne depasi blocajele mentale, iar in sala din Bucuresti am vorbit mult timp despre emotiile fundamentale ale fiintei umane si mecanismul de ghidare emotionala, energetica limbajului corpului, radiestezie, meditatia pe hara, strategii in afaceri cu ajutorul radiesteziei, extrasenzorialitate, radiestezie terapeutica, meridiane energetice si multe altele.

 

Reporter Dialoguri.info: Ce cursuri tineti in prezent, unde si ce anume aveti in plan sa tineti in perioada urmatoare?

In prezent tin in paralel doua cursuri: unul de radiestezie terapeutica si meditatie in fiecare Marti la ora 18,30 si unul de tehnici avansate de extrasenzorialitate in fiecare Miercuri la ora 18,30, ambele intr-o sala de curs in zona Universitate. In perioada urmatoare voi tine cu o noua grupa un curs de radiestezie incepatori, radiestezie aplicata in business si cateva cursuri de spiritualitate si auto-cunoastere pe timpul verii, in cadrul a doua tabere pe care le voi organiza in insula Thassos (in luna iunie) si in Romania intr-o zona montana, in luna August. Mai multe detalii despre viitoarele cursuri pe care le voi tine voi posta pe situl meu personal: www.stefan-pusca.ro.

Reporter Dialoguri.info: Care este formatul obisnuit al unui curs?

Orice curs pe care il tin in perioada actuala are la inceput o parte de relaxare, apoi purificare energetica si meditatie, care dureaza in total cam o jumatate de ora. Apoi se continua cu partea de curs propriu-zisa, care contine si ea anumite aplicatii practice atunci cand este cazul. La sfarsit sunt raspunsurile la intrebari si apoi o terapie adresata tuturor celor prezenti in sala urmata de o meditatie de incheiere.

*** Formatorul de curs Stefan Pusca in putine cuvinte:

Stefan Pusca, Cursul de Radiestezie si meditatie 2014

Stefan Pusca, Cursul de Radiestezie si meditatie 2014

 

Cine este?

Stefan Pusca, fizician, terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala si terapii complementare

Lucururi remarcabile despre acesta:

-specialist in Radiestezie cu 25 de ani de experienta, “inventatorul” terapiei bio-informationale si al terapiei somato-informationale

De cand tine cursuri si aplicatii practice?

-formari si instruire individuala din 1996, cursuri in sistem deschis din 2010

Ce cursuri tine?

-Radiestezie, Meditatie, Terapii complementare, diverse alte cursuri de dezvoltare spirituala si personala.

You may also like...