“Previziuni astrologice pentru anul 2015,  Anul Caprei de Lemn ” de Valentina Vînătoru

Calendarul chinezesc, cunoscut sub numele de Calendarul Fermierilor, sau Calendarul Hsia, este un sistem fascinant de precis, care inregistreaza nu numai trecerea timpului, dar este, de asemenea, un instrument pentru previziuni. Faimosul Sistemul  traditionalCei 4 stalpi ai destinuluianalizeaza data noastra de nastere. De fapt, Cei 4 Stalpi ai Destinului reprezinta cele 4 componente temporale ale datei de nastere a unei persoane: anul, luna, ziua si ora. Aceste informatii reprezinta amprenta cosmica a elementelor care alcatuiesc viata unei persoane si sunt prezentate sub forma celor 5 elemente de bazametal, apa, lemn, foc si pamant, fiind considerate a fi componentele de baza din Univers. Prin urmare, suntem capabili de a vedea destinul unei persoane si prin analizarea relatiei dintre cele 5 elemente in functie de ciclul nasterii si ciclul distrugerii acestora. Astfel, relatia dintre cele 5 elemente ajuta la prezicere si, prin urmare, in urma acestei analize putem ajunge la o descriere a personalitatii noastre, a carierei de care suntem atrasi, diferite aspecte legate de casatorie si relatiile de cuplu, precum, si perioadele favorabile si nefavorabile din viata noastra.

2

Anul Caprei, 2015, 4 feb 2015 – 4 feb 2016 – in calendarul Hsia, este simbolizat prin doua elemente – lemnul Yin care sta deasupra pamantului. Potrivit ciclului nasterii si al distrugerii, care reglementeaza relatiile dintre elemente, lemnul cucereste pamantul, astfel incat acestea sunt in ciclul distructiv si au relatie de lupta. In mod normal, astfel de elemente contradictorii inseamna dizarmonie. Deci, vor fi conflicte si ciocniri internationale, chiar ar putea izbucni un nou razboi in Golf.

Cu toate acestea, se pare ca astfel de conflicte pot fi mai usor rezolvate facand compromisuri si concesii in anul 2015, caci lemnul Yin care simbolizeaza “Floarea”, ii este usor sa se adapteze, sa se orienteze si sa fie mult mai flexibil. Lemnul Yin simbolizeaza, de asemenea, o crenguta de copac, care este fragila, usoara, si care aplecandu-se, poate sa se rupa. Totodata, persoanele reprezentate de acest element, lemn yin, sunt oameni de încredere si prieteni de incredere, dar se pot compromite, de asemenea, pentru a-si atinge succesul. Un exemplu bun, este Mick Jagger, care fost cel mai de succes star rock timp de 50 de ani si care a intrat in inchisoare pentru posesie de droguri, in anul 1967. In schimb, acesta si-a mentinut o sanatate buna pana la varsta de 70 de ani, prin disciplina, cu o buna pregatire fizica, yoga, dans balet si dieta vegetariana. Chiar si atunci cand el a fost o stea mare de rock, in anii 1960, si-a finalizat studiile in London School of Economics. Sunt astfel puternic reprezentate, calitati ca: versatilitate, flexibilitate si spirit de adaptare, astfel, lemnul yin contribuie la tinerete vesnica si succes. In concluzie, oamenii, reprezentati de lemnul Yin, nu sunt atat de agresivi, ci sunt capabili sa negocieze si sa faca compromisuri.

 Prin urmare, oamenii nascuti intr-o zi de lemn Yin sunt mai moderati si flexibili, se adapteaza usor schimbarilor si stiu sa adopte moduri diferite de a-si atinge obiectivele. Elementul lemn yin simbolizeaza, de fapt, bunatatea, fiind una dintre cele 5 calitati ale oamenilor, iar cei reprezentati de acest element sunt sinceri si statornici in principiile lor. Ei sunt, adesea, artisti, cu maini si degete iscusite, buni la instrumente muzicale sau artisti de artizanat, cum ar fi cusutul si croitoria. Prin urmare, persoanele reprezentate de elementul lemn yin, pot fi artisti, cu abilitati in artizanat si moda. Artisti celebri reprezentati de acest element sunt: Nicole Kidman si Madonna; creatorii de moda, cum ar fi:  Coco Chanel si Yevs Saint Laurent.

Avand in vedere caracteristicile lemnului yin, anul 2015, este un an in care suntem in masura sa ne abtinem de la actiuni agresive, incercand cele mai bune solutii de compromis. Asadar, ar trebui sa fie un an mai bun pentru a rezolva conflictele internationale, cum ar fi disputele teritoriale si luptele politice.

In Metafizica chineza, lemnul reprezinta crestere si activitati.

Lemnul Yin in corpul uman este legat de gat, maduva spinarii, spate si ficat. Suplimentele adecvate pentru a intari sistemul nostru osos sunt: calciu, magneziu si ulei omega 3.

Astfel, oamenii reprezentati de elementul lemn yin, adica nascuti intr-o zi de lemn yin, vor putea avea probleme in anul 2015, in special, cu gatul, cu oasele spatelui si cu oasele mici, cum ar fi degetele de la maini si de la picioare.

Luati, ca exemplu, pe Nicole Kidman care a suferit de osteoporoza si si-a rupt coastele, iar Madonna a cazut de pe cal si si-a rupt coloana vertebrala, tocmai, de ziua ei, in anul 2005. Alte exemple de oameni celebri reprezentati de lemn yin sunt: Lady Diana, Julia Roberts, Sheryl Sandberg, Printul William, John Travolta, Mick Jagger, John Lennon, Hugh Jackman etc.

Astfel, persoanele nascute intr-o zi de lemn poseda, de asemenea, avantajul de a cuceri elementul pamant, care pentru ei este elementul reprezentat de in Cei 4 Stalpi ai Destinului. Asadar in ciclul chinez al celor 12 animale, animalele de pamant apar de 4 ori, ele sunt: Dragonul, Cainele, Bivolul si Capra, elementul pamant existand de 2 ori mai mult in comparatie cu celelalte elemente. Acest lucru inseamna ca oamenii nascuti intr-o zi de lemn au o sansa mai mare de a avea noroc la in anul 2015 si acest lucru reprezinta un mare avantaj fata de celelalte elemente. Deoarece pamantul aduce mai multi bani oamenilor nascuti intr-o zi de lemn si pentru ca pamantul are o legatura mare cu proprietatile si casele, cei mai multi dintre magnatii proprietatilor, in special cei de renume din Hong Kong s-au nascut sau se nasc intr-o zi de lemn. Exemplu tipic este domnul Li Ka Shing, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, s-a nascut intr-o zi de lemn yang cu o multime de elemente de pamant in Cei patru stalpi ai destinului.

Animalul Capra, reprezinta luna iulie in calendarul Vestic, care este inca sezonul cald de vara, energia de foc fiind inca foarte puternica. Astfel, energia focului este inca favorabila in anul 2015 pentru: afaceri, industria energetica, transportul aerian, sport, exercitii, divertisment, restaurante, focul reprezentand optimism si principalul contribuator in cresterea economiei si a pietei de capital. In concluzie, elementul foc este adesea forta din spatele bursei.

Astfel, se anticipeaza ca anul 2015 sa sustina in continuare redresarea economica din Statele Unite ale Americii si Europa si vor exista conflicte mai putin grave ca in 2014, atmosfera economica fiind mai stabila si constanta, cu fluctuatii mai putin dramatice.

Asadar, cele cinci elemente: metal, apa, lemn, foc si pamant, afecteaza starea de spirit a oamenilor. Focul, este bucurie; Apa este frica; Pamantul este meditatie; Metalul este tristete, iar Lemnul este furie.

Asa cum am mentionat si mai sus, un an de foc genereaza adesea optimism si ajuta la cresterea pietei de valori, ca exemplu sunt anii 2006 si 2007. Dar anul 2008, a fost un an reprezentat de elementul apa si in mod evident, oamenii au inceput sa fie mai tematori vis-a-vis de agravarea problemelor din Statele Unite ale Americii si a recesiunii. Deci, tsunami-ul financiar a avut loc in toamna anului 2008 conducand la cativa ani de instabilitate in economia mondiala. Anii urmatori, dupa 2008, au avut lipsa elementului foc, astfel incat criza si instabilitatea in special in Statele Unite ale Americii si Europa au continuat pana in anul 2013, cand economia Statelor Unite ale Americii s-a redresat puternic cu anul Sarpelui de foc. In anul 2014, un an al Calului de lemn a continuat sa alimenteze economia si este evident ca Statele Unite ale Americii si Europa au iesit din criza. Dar in anul 2015, optimismul va continua astfel incat acesta ar putea fi un an in care activitatile economice si ale pietei de valori vor continua sa fie foarte active in special in primavara si vara. Focul puternic si lipsa elementului apa fac ca anul 2015 sa fie unul pozitiv pentru economie si optimismul continua sa aduca incredere pentru a cumpara si a achizitiona. Aceasta energie pozitiva va continua atat in anul 2015, cat si in anul 2016, pentru ca acesti ani au ca element focul in tulpinile celeste sau ca elemente ascunse.

Elementele de pamant si lemn ale anului 2015 sunt de asteptat sa aduca prosperitate in industria lemnului, acest lucru datorandu-se faptului ca lemnul cucereste pamantul, astfel incat elementul pamant este un simbol al banilor pentru industria lemnului, care include: textile, hartie, reviste, media, mediul inconjurator etc. O alta industrie prospera  ar putea fi cea de metal, deoarece metalul cucereste lemnul, deci lemnul reprezinta banii pentru industria metalelor. Industriile de metal sunt: hi tech (calculatoare), domeniul , masinile, ingineria, industria de inalta tehnologie. Industria Focului este, de asemenea, pozitiva, deoarece focul produce pamant, asa ca va fi un an pentru industriile reprezentate de elementul foc, cum ar fi: energia, uleiurile, finantele si divertismentul. In schimb, nu va fi asa de bine pentru industria de pamant. Industriile de pamant sunt cele din domeniul constructiilor, proprietatilor, agriculturii, chimicalelor, asigurarilor …. Intr-un an de pamant puternic, aceasta industrie va fi foarte activa, dar concurenta este, de asemenea, foarte puternica, iar Capra de lemn aduce multi concureti in scena, pe piata imobiliara. Pe scurt, industriile care vor evolua bine in anul Caprei vor fi industriile metalului si ale lemnului.

Calendarul chinezesc contine tulpini celeste si ramuri terestre formand, astfel, un ciclu de 60 ani. Acest lucru inseamna ca am experimentat acelasi An de Capra cu lemn Yin acum 60 de ani, adica in anul 1955, precum si in urma cu 120 ani, adica in anul 1895. Anul 1955 a marcat semnarea multor tratate internationale in vederea incheierii conflictelor sau pentru formarea de co-operatiuni militare. In februarie 1955, a fost semnat Pactul de la Bagdad, un pact al cooperarii si de aparare reciproca intre Turcia, Britian, Iran, Pakistan si Irak. In mai 1955, Germania de Vest s-a alaturat NATO, iar Uniunea Sovietica si alte 7 tari comuniste au format Pactul de la Varsovia, de asemenea, in acelasi an. Tot in aceasta perioada a fost semnat  tratatul de pace Burma- Japonia si Tratatul Organizatiei Asiei de Sud-Est – un alt tratat de aparare colectiva  format in februarie 1955. In cursul anului 1895, de asemenea, anul Caprei cu lemn Yin, chinezii au semnat Tratatul Sino Japonia de la Shimonoseki, in vederea terminarii primului razboi sino-japonez, ceea ce a condus  la proteste nationale masive in China.

De asemenea, au fost cutremure serioase in Slovenia si in vestul SUA in 1895 si în 1955, au existat cutremure serioase in California, in Egipt si in Yuzha China. Alte dezastre naturale care au avut loc in 1955 au fost uraganele: ”Diane” care a lovit NE-ul SUA si a ucis peste 200 de oameni in luna august, iar in septembrie, un alt uragan serios ”Hilda” a ucis aproximativ 200 de persoane in Mexic. Cu toate acestea, in acesti ani de Capra cu lemn, 1895 si 1955, au fost, de asemenea, inovatii pozitive care au adus progrese in stilul de viata. Primul Disneyland a fost deschis in California, in luna iulie, 1955, iar primul magazin McDonald’s a fost deschis in Illinois, in aprilie, in 1955. In 1895 a fost prima cursa auto americana din istorie. De asemenea, Premiul Nobel a fost obtinut de catre Alfred Nobel in noiembrie 1985.

Ca elemente ascunse ale animalului Capra sunt: focul yin, pamantul yin si lemnul yin. Acest lucru face, ca elementul pamant al Caprei, sa devina un pamant de vara uscat, fara nici un pic de apa pentru a hrani lemnul. Ca atare, Capra, este, de asemenea, considerata “mormantul elementului lemn” si un pamant, ca in desert, uscat. Ultimele doua razboaie din Golf, in deserturile din Orientul Mijlociu, au inceput in anul 1991 si anul 2003, ambele intamplandu-se in ani de Capra, cand mii de soldati americani au luptat cu inversunare, in desertul Orientului Mijlociu arab, pentru a elibera Kuweitul in anul 1991 si la cucerirea Irakului in anul 2003. Cum se prefigureaza amenintarea  ISIS in Irak si Siria,  nu va fi surprinzator faptul ca, un alt razboi in Golf sa inceapa in anul 2015.

Desigur, fiind foarte puternica energia pamantului Caprei, anul 2015 va aduce si dezastre de pamant, alunecari de teren, cutremure, avalanse, prabusiri ale cladirilor etc. Devastatorul cutremur din Japonia, in anul 2011, de asemenea, a avut loc intr-o zi de Capra si ora de Capra.

Fiind absent in totalitate elementul apa, in anul Caprei, elementul pamant devine foarte uscat si va constitui, de asemenea, o cauza a incendiilor forestiere, a uraganelor, a taifunelor si a schimbarilor de vreme severa. Capra, fiind “mormantul lemnului”, nu este favorabila nici plantelor, copacilor si mediului inconjurator. Prin urmare, problema incalzirii legata de dezastre meteorologice severe la nivel mondial va continua, existand, de asemenea, si dezastre ecologice in anul 2015. Nu se pot exclude nici daunele nucleare, poluarea aerului, poluarile marine, care, in final, vor conduce la distrugerea grava a mediului.

Totodata, pamantul uscat simbolizeaza, de asemenea, drum, iar intr-un astfel de an, ne vom confrunta mult mai usor cu accidente grave de circulatie, de aceea, trebuie sa fim mult mai atenti si sa detinem controlul vitezei. Celebrul accident de masina, in care a murit actorul James Dean, a avut loc pe data de 30.09.1955, fiind un an al Caprei cu lemn yin.  Lady Diana a murit intr-un accident de masina in 1997, si ea a fost, de asemenea, nascuta intr-o zi de lemn yin cu Capra. In data de 11.06.1955, tot an de Capra cu lemn yin, a avut loc accidentul grav in cursa auto Le Mans, accident ce s-a soldat cu 83 de persoane ucise si cel putin 100 de raniti.

De asemenea, vor exista mai multe incidente care vor avea loc in zona de desert, cum ar fi Golful Arabiei sau Orientul Mijlociu.

 In medicina chineza, elementul Pamant in corpul uman este legat de stomac, pancreas, celule si muschi. Prin urmare, boala cancer este cauzata in principal de existenta elementului pamant care nu este echilibrat prin existenta apei. Totodata, consumul de carbohidrati in exces nu este potrivit, deoarece va crea zahar in sange, care este un element de foc si care dezechilibreaza elementul pamant. Acest fapt va creste foarte mult riscul de diabet si de obezitate. Diabetul este cauzat de un hormon produs de pancreas ajutand la reglarea glicemiei si anume, insulina. Prin urmare, diabetul este un dezechilibru produs de pancreas, care este reprezentat de elementul pamant, iar acest exces al pamantului sau lipsa pamantului din destinul nostru poate aduce diabet. Asadar, in anul 2015, este recomandat sa se acorde mai multa atentie reducerii aportului excesiv de glucide si zahar din dieta noastra. Un exemplu, este Steve Jobs, el este persoana nascuta intr-o zi de foc yin cu o multime de elemente de pamant. De aceea, el a fost diagnosticat cu cancer la pancreas in anul 2004, dar se presupune ca boala lui a inceput inca din anul 2003, care a fost un an al Caprei.

Prin urmare, Capra, formeaza o configuratie serioasa numita “tripla penalizare de pamant” cu Bivolul si Cainele, care stimuleaza aparitia acestei boli incurabile, cancer.

Lipsa elementului apa in anul Caprei, 2015, va slabi, totodata, rinichii, sistemul nostru imunitar si digestiv. Ca remediu naturist, este recomandat sa se ia antioxidanti, ulei omega 3, vitamina C, vitamina E, extract din semințe de struguri, sa se tina o dieta cu multe fructe proaspete si legume, pentru a proteja celulele noastre si pentru a spori aspectul elementului apa in organismul nostru.

Prin urmare, cele mai periculoase luni sunt lunile de pamant : iulie, octombrie si ianuarie, din anul 2015, care sunt luni de Capra, Caine si Bou.

Este important de stiut ca persoanele nascute intr-un an, luna, zi sau ora de Capra se numesc „ofensatori ai anului 2015”. Daca au, de asemenea, un Caine, undeva in „Cei 4 stalpi ai destinului” sau in norocul lor, vor fi afectati de asa zisa „pedeapsa de pamanat”, acest lucru creeind probleme de sanatate legate de cancer, stomac si muschi, in mod special la cei carora le este nevaforabil acest element.

Chiar si persoanele nascute intr-un an, luna zi sau ora de Bivol vor fi  in conflict, ciocnire cu anul Caprei, 2015. Acestia vor fi predispusi sa faca mai multe calatorii, excursii in anul 2015 si este indicat sa faca schimbari in viata lor, cum ar fi:  mutarea intr-o casa noua, mutarea intr-un birou nou sau schimbarea locului de munca. In schimb, aceste persoane, cu Bivol in an, luna, zi sau ora ar trebui sa se abtina de la sporturi riscante, extreme, cum ar fi: conducerea masinilor rapide, pilotarea avionului, scufundarile, parasutism, etc.

Ca remediu, se recomanda pentru persoanele nascute intr-un an, luna, zi sau ora de Capra sa poarte un pandantiv cu Cal, iar pentru cei nascuti intr-un an , luna, zi si ora de Bivol sa poarte un pandantiv cu Sobolan.  Atat pandantivul cu Cal, cat si cel cu Sobolan, vor ajuta la indepartarea efectelor negative din anul 2015, anul Caprei de Lemn, astfel incat sa se reduca la minimum influenta negativa a ciocnirii. Pentru persoanele nascute in anul, luna, ziua sau ora Bivolului ori a Caprei, este bine de a evita calatoriile inspre directia Sud-Vest, deoarece este directia Marelui Duce in anul 2015. Cateva exemple de oameni celebri nascuti in anul Bivolului si in conflict cu anul Caprei, 2015, sunt: presedintele Barak Obama, Sergey Brin si Larry Page de la Google, Pricilla Chan, Bernard Arnault, Joe Baiden, Recep Tayyip Erdogan a Turciei etc. Daca ciocnirea are loc cu ziua de nastere, adica cu stalpul zilei, acest lucru va provoca conflict in zona familiei sau relatiilor umane, in special in relatia cu sotul sau sexul opus.

Atunci cand o persoana nascuta intr-un an, luna, zi de Capra intalneste tot un an de Capra aceasta va ofensa Marele Duce, astfel primeste pedeapsa „triplei penalizari de pamant Capra, Caine si Bou.” Aceste sanctiuni vor aduce, de obicei, la dizarmonie, iritare, griji si frustrari, precum si boala, de aceea este necesar sa se poarte un pandativ cu Cal pentru a minimiza efectul negativ al Caprei. Exemple de oameni nascuti in anul Caprei sunt Mick Jagger, Keith Richards, Mel Gibson, Nicole Kidman , Yingluck Shinawatra, Rupert Murdoch, John Kerry …

Exemple de oameni cu penalizare de pamant in anul 2015 sunt: Arnold Schwarzenegger, Julia Roberts, Madonna, Bill Clinton, Donald Trump, Angela Merkel, Kim Jong Un, David Cameron, Janet Yellen …. Deci, multi lideri mondiali importanti si celebritati sunt afectate in anul 2015.

Animalele care se combina cu anul Caprei, 2015, sunt Calul, Porcul si Iepurele. Oamenii nascuti in ani, luni, zile si ore de Cal, Porc sau Iepure vor avea un an de armonie, dar pentru o evaluare mai sigura a norocului cuiva, se recomanda verificarea destinului cu metoda „Cei 4 stalpi ai destinului”.

Sobolanul este “Floarea Iubirii”, in anul Caprei. Cei care sunt nascuti in ani, luni, zile de sobolan pot avea un an mai sociabil, cu posibilitatea de a-si gasi un partener …

Persoanele nascute in anul sau ziua Sarpelui, anul Caprei, 2015, va fi un an cu “Cal calator “, deci, un an cu calatorii si multa miscare.

Capra este un “protector nobil” pentru persoanele nascute in anii sau zilele cu tulpini celeste de lemn Yang, metal Yang, pamant Yang. Acest lucru inseamna orice an de nastere care se termina cu cifra 0, 4, 8, cum ar fi anii: 1950, 1960, 1970, 1980, 1990, 1954, 1964, 1984 si 1958, 1968, 1978, 1988 … ..etc. “Nobilul” este ingerul  nostru pazitor care are rolul sa ajute si sa transforme lucrurile negative in lucruri pozitive.

Calul este, de asemenea, “steaua Academica” pentru persoanele nascute intr-un an, luna, zi sau ora de lemn Yin. Deci, este bine sa alegem o zi, luna sau ora reprezentata de animalul Cal pentru nasterea unui copil sau luni care sa reprezinte „Nobilii” in destinul unei persoane. Prin urmare, luna august (Maimuta) si luna decembrie (Sobolan) din anul 2015 sunt “Nobilii” anului lemn Yin si sunt cele mai favorabile luni pentru nasterea unui copil.

Valentina Vînătoru

Expert Feng Shui rezidential/ business si personal trainer / formator

Expert Astrologie Chineza (Coloanele Destinului)

Tel: +40 745.858.334
E-mail: valentina@fengshuidivine.com

Web: www.fengshuidivine.com

 Va recomandam cele 2 cursuri pe care Dna. Valentina Vînătoru le va tine in urmatoarea perioada: 
Detalii la rubrica EVENIMENTE a site-ului nostru.

Continutul acestui articol apartine in intregime Feng Shui Divine. Redarea integrala sau partiala a articolului este strict interzisa fara acordul Feng Shui Divine!

You may also like...