“Non-atasament” de Marius Octavian Stefan

Non-atasament, un concept, un vector al Vietii, o metoda si o tehnica de vindecare tot timpul la purtator. Folosim aceasta minunata si puternica metoda, o aplicam in vietile noastre? Probabil ca da! O folosim in aspectele vietii care ne intereseaza si ne impacteaza viata cel mai tare? Probabil ca nu!

non-atasament

Aceasta forma de raportare la Viata a fost si este predicata, devenind un deziderat al celor care si-au constientizat evolutia spirituala si , de ce nu, un scop in sine. Din propria-mi viziune va impartasesc faptul ca non-atasamentul cat si atasamentul sunt ghizi in evolutia noastra in spirit.

O sa stau departe de sintagma “atasare=suferinta” si ma pozitionez pe “atasarea=lectie=initiere”. Bine, dar de ce ne atasam de obiecte, fiinte, emotii sau idei? Intrebarea este retorica, dar universala si un raspuns care imi parvine din (Uni)vers este ca atasarea ne ofera doza de stari mentale, atat de necesara. Starile mentale ofera organismului ceea ce are nevoie, din punct de vedere chimic, pentru a functiona si actiona in directia starilor de moment. Ca sa obtinem o micro-constientizare a non-atasamentului o sa ne folosim de dualitate, mult hulita dualitate, nu?

Pentru aceasta, haideti sa vedem ce presupune atasamentul. Suntem oare deja atasati sau devenim? As spune ca ambele. Putem fi atasati de proces sau de rezultat, dar de fapt suntem atasati de proces pentru ca doar asa consideram ca putem obtine rezultatul scontat, asadar ajungand tot la atasamentul de rezultat. De ce este acest rezultat asa de important, stau si ma intreb. Vrem sa stim rezultatul inaintea desfasurarii procesului, de ce vrem asta? Ne convine sau nu, raspunsul este frica. Frica de neprevazut, de pierdere a controlului asupra factorilor considerati externi. Istoric vobind, pentru noi ca specie, necontrolarea factorilor inconjuratori a fost si este considerata inca o problema, uitati-va in jurul nostru, vrem sa controlam tot prin stiintele exacte, vot, implicare, voluntariat, emotii, gand … si multe altele. Este ceva rau in asta? Absolut nu! Pai cum altfel am putea invata? Multi dintre noi inca nu am absolvit cursul “Non-atasament”, domu’ profesor Atasament este perseverent si vrea sa faca din noi studenti iluminati, asadar curs placut si experiente frumoase va doresc!

Cu prietenie,  Marius Octavian Stefan – Student cu restanta la “Non-atasament”

Octavian

 

Marius Octavian Stefan

Terapeut, formator cursuri dezvoltare personala si spiritualitate

Tel.:0728981548

E-mail: octavian_stefan@ymail.com

Web: www.mosinspir.ro

 

You may also like...