“In numele fricii” de Marius Octavian Stefan

FricaDa, in numele fricii, asta pentru ca in numele iubirii s-au facut destule filme, sute de telenovele 🙂 si au fost scrise nenumarate carti, astfel ca m-am gandit sa acord atentia necesara fricilor noastre care stau linistite la locul lor adulmecand parca, momentul potrivit sa intervina.

Nu o sa vorbim despre temerile de suprafata de genul frica de caini, de masini, de mama, de tata… elemente identificabile de catre minte din departare si cu usurinta. As vrea sa tratam substanta fricii si cum o vad personal manifesta in viata din jurul meu, al nostru.

Putem face orice din frica, sau mai bine zis, manati de frica. Mai exact putem “face pe noi” de frica, la propriu si la figurat, muncim, ne rugam de frica, mergem la biserica tot din frica (nu toti), putem face orice din cauza si din frica sa nu pierdem ceva sau sa nu credem ca ratam sau pierdem ceva in vietile noastre sau ale altora. Constient sau nu o parte din viata se intampla sub “semnul zodiacal” Frica, cel putin pana la Trezire.

Acum, tot ce am scris mai sus despre actiunile noastre este pozitionat la un nivel vibrational scazut al Fricii, insemnand ca la acest nivel teama nu te ajuta cu nimic, sau nu te poti ajuta de ea, tot ce faci este sa te scufunzi mai tare in frica si sa te lasi afectat din ce in ce mai tare, poate chiar pana la moarte, da, am intalnit cazuri. Partea interesanta pe care, personal, o identific este acea linie fina intre nivelurile fricii si anume ,sunteti de acord cu mine ca Frica te poate ajuta sa descoperi in tine forte nebanuite? Cred ca da! Cheia este sa sti cand ai atins acest punct. De obicei simti cand a sosit momentul sa iti infrunti teama, dar partea mai frumoasa este ca se poate si in sens invers, adica esti macinat de o teama timp indelungat si te duce intr-un final la un stadiu foarte jos, de acolo te coboara si mai tare te dezumanizeaza si tu te lasi coplesit si mai mult pana cand gasesti oarecum forta sa spui stop, pana aici si neavand alta solutie infrunti frica, prin hotarare treci peste, atingi nivelul vibrational maxim al fricii, care este initierea. Ai invins frica sau dupa parerea mea ai integrat-o in fiinta ta, ai inspirat-o.

Metaforic, propun sa privim frica asemenea unei scari, de altfel faimoasa metafora in crestinism si nu numai. La orice nivel s-ar manifesta fricile noastre, pot sa varieze, urcand scara depasim frica natural, prin meditatie ori diferite tehnici sau coborand din ce in ce mai mult pe niveluri inferioare o sa fie nevoie de un gest hotarat de infruntare si automat, transmutare al fricii cu rezultat direct vindecarea anumitor aspecte ale fiintei. Se poate realiza acest lucru printr-o meditatie profunda sau prin infruntare la nivel fizic si psihic.

Inspirati-va fricile !?

OctavianCu prietenie,

 Marius Octavian Stefan

You may also like...