Desprinderea de trecut

“Am trecut prin tot felul de evenimente grele in viata si nu ma pot desprinde de ele. Un bun prieten al meu imi spune sa le las sa treaca insa mie imi este extrem de greu sa fac acest lucru, as putea sa spun chiar ca nu pot. Care este sensul acestei expresii si ce beneficiu as avea din aceasta atitudine?”

Atitudinea de ”a lasa lucrurile sa treaca” este foarte eficienta in viata, ea ne ajuta sa nu mai ramanem prizonierii trecutului. In mod amuzant, aceasta expresie este unul din cliseele principale de exprimare care au fost folosite in miscarea New Age. Indiferent de faptul ca aceasta expresie a fost demonetizata sau nu in perioada respectiva, atitudinea corespunzatoare ne poate ajuta sa atragem lucuri bune in viata noastra in locul agresivitatii. Acesta este o decizie constienta de a accepta lucurile asa cum sunt ele si de a invata sa ne abandonam in fluxul continuumului spatiu-timp in care evoluam.

”A lasa sa treaca” nu este posibil decat atunci cand realizam cu adevarat ca suntem blocati. Cand mergem mai departe invatam sa renuntam la rezistenta sau constrangere, ceea ce inseamna un exercitiu al libertatii.

Atunci cand mergem cu fluxul putem accesa noi evenimente de viata si noi stari care ne vor fi in mod sigur mult mai benefice decat sa ramanem blocati intr-o stare de furie.

Linistea, intelegerea si intelepciunea nu pot aparea nicodata cand ne cramponam de trecut, ci doar cand suntem ancorati in momentul prezent.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...