Cum se face meditatia pe o mantra?

Ce este o mantra?

Cuvantul mantra vine din limba sanscrita, man=manas=mental, tra=a lega. Semnificatia este de domolire a mintii.

Doua mantre foarte cunoscute sunt mantra aum si mantra so-hum.

Mantrele duc mintea catre sinele divin aflat in interiorul fiecaruia dintre noi.

candles-314483_1280In ce consta meditatia pe o mantra?

In repetarea mantrei respective si concentrarea pe sunetul si/sau semnificatia ei. Este considerata cea mai simpla metoda de meditatie, dar nu este cea mai usoara.

Care sunt nivelele de energie ale unei mantre?

Mantra poate fi repetata cu voce tare, soptit sau in gand. In etapele superioare ale meditatiei se ajunge ca mantra sa se repete tot timpul in fiinta noastra, fara interventia noastra constienta.

Primul nivel al meditatiei este atunci cand repetam mantra cu voce tare. Aceasta ne ajuta foarte mult sa ne concentram, sa ne adunam mintea. Nivelul de adresare este corpul fizic

Al doilea nivel este repetarea in soapta, si duce meditatia la un nivel mai subtil. Acest nivel se adreseaza corpului nostru energetic.

Al treilea nivel este repetarea in gand si se adreseaza mentalului

In final repetarea permanenta a mantrei duce la conectarea directa cu Sinele superior si se realizeaza dupa multa practica.

Otehnica foate utila este sincronizarea pronuntiei unei mantre cu respiratia.

Exercitiu: urmariti-va respiratia fara sa interveniti in nici un fel in ritmul ei. Pronuntati in minte pe fiecare inspiratie silaba so si pe fiecare expiratie silaba ham.

Veti observa ca mintea dvs se calmeaza foarte rapid cu ajutorul acestui exercitiu. Invatati sa va odihniti mintea cu ajutorul acestei meditatii.

Unele mantre ne pot conecta cu marile surse de energie din univers si pot fi foatre utile, de exemplu in diverse forme de terapie.

Mai multe articole puteti citi aici.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...