Ce este vizualizarea?

fractals-69970_1280Vizualizarea este o tehnica de meditatie prin care putem atrage diferite lucruri pozitive in viata noastra. Practicata in mod consecvent ea ne poate modifica si modul in care reactionam la anumite provocari de viata. De exemplu putem invata sa reactionam cu mai mult calm atunci cand suntem sub presiunea unor evenimente care ne-ar putea face rau.

Cu cat procesul vizualizarii este mai bine exersat si reusim sa creem imagini mai “reale” cu atat rezultatele sunt mai bune. Acest procedeu este folosit cu succes si in antrenamentele sportivilor de performanta. Este bine sa insotim aceasta tehnica imaginativa si cu adaugarea unor sugestii care sa implice si celelalte simturi.

 

Exercitiu: sa presupunem ca avem o situatie de care ne este teama. Ne vom reprezenta imaginea acestei situatii in minte cat mai real, insotita de sunetele, senzatiile kinestezice sau eventual olfactive pe care i le asociem. Ne putem imagina apoi cum modificam evolutia ei astfel incat sa mearga catre un final pozitiv. Vom remarca si emotiile pozitive pe care ni le da folosirea procedeului.

Repetam tehnica in fiecare zi diversificand evolutia situatiei pana cand vom simti ca lucrurile pot merge bine, ca asteptarile noastre se schimba intr-unele pozitive.

In acel moment vom capata sanse maxime de a rezolva cu bine situatia respectiva.

Mai multe articole puteti citi aici.

Stefan Pusca

Terapeut, autor si formator de cursuri de dezvoltare spirituala

E-mail: stpusca[@]yahoo.com

You may also like...