“Ce este Feng Shui?” de Valentina Vînătoru

Daca sunteti total confuzi in ceea ce priveste subiectul “Feng Shui” nu este nimic grav.

Aceasta veche traditie chineza a fost foarte mult mediatizata si denaturata, toata lumea practicand Feng Shui sau vorbind despre Feng Shui. Astfel, piata de reviste, scoli, articole, carti despre Feng Shui cu tot felul de figurine a fost invadata.

Rata mandarin, elefantul, broscuta cu banut in gura, piramida etc., care asezate pe birou, sau la capul patului “ne vor ajuta sa gasim partenerul ideal sau sa avem afacerea mult visata”, sunt doar povesti care nu au nicio legatura cu practica originala de Feng Shui. “Feng Shui”–care inseamna “vant si apa”–este o straveche stiinta chinezeasca despre mediu si studiaza modul in care influențeaza acesta prosperitatea si armonia fiintei umane.

Practica Feng Shui autentica, pe care o vom numi de aici inainte Feng Shui “traditional” sau “clasic” s-a nascut cu cel putin 6.000 de ani in urma, in epoca neolitica, si reprezinta o acumulare de cunostinte detinute de catre poporul chinez, despre cum ne va afecta mediul inconjurator, bunastarea si armonia umana.

czech-republic-292592_1280

Asadar, Feng Shui-ul traditional reprezinta un sistem bazat pe cercetarea atenta a fortelor ceresti (timpul), a fortelor pamantesti (spatiul interior si exterior) si a modului in care interactioneaza qi-ul (chi-ul) celor doua planuri.

Reprezinta o metoda de echilibrare a acestor forte, de studiu aprofundat asupra timpului si spatiului.

Falsul Feng Shui si scolile occidentale

Gandirea occidentala a dus la aparitia falselor scoli de Feng Shui (infiintate in anii ’70, respectiv ’80). Aceste scoli cu scopuri comerciale poarta numele de scoli „moderne” sau „occidentale” de Feng Shui.

Cei care au infiintat scoala Sectei Negre (numita si Tehnica budista tantrica de Feng Shui a Sectei Palariei Negre) si scoala Aspiratii de Viata, au inteles ca occidentalii prefera lucrurile clare si ordonate.

Ei au simtit nevoia sa imparta totul in zone specifice si sa denumeasca lucrurile intr- un anumit fel. Astfel se explica impartirea pe zone ca prosperitatea, cariera, intelepciunea, familia, prosperitatea, persoane de ajutor si asa mai departe.

Datorita acestor scoli „moderne” sau ”occidentale” practica Feng Shui s-a McDonaldizat.

De exemplu, compozitia unui hamburger (carne de vita, sos special, salata verde, branza, muraturi si ceapa, totul intr-o chifla cu susan), i-a ajutat pe occidentali sa gaseasca o solutie pentru ca totul sa se intample cat mai repede posibil, fara prea mari batai de cap. La fel s-a dorit si in aceasta stiinta straveche – ca totul sa fie prescurtat.

Este important de retinut ca sistemul traditional de Feng Shui (Scoala Stelelor Zburatoare) reprezinta studiul qi-ului–forta universala, omniprezenta si unificatoare.                                                                            

Magicului qi – forta vietii nu i se poate comanda ce sa faca si ce sa nu faca.

Retineti, Feng Shui este studiul timpului (qi-ul cerului) si spatiului (qi-ul pamantului).

Spatiul fiecarei locuinte este unic si la fel este momentul construirii sale. De aceea, casa sau biroul dvs. pot contine mai multe zone care favorizeaza prosperitatea si promovarea!”

living-room-670237_1280

Astfel, studiul sistemului traditional de Feng Shui (Scoala Stelelor Zburatoare) ne permite sa crestem, sa ne dezvoltam si sa reusim in viata. Ne ajuta sa adoptam un alt mod de a trai.

Sunt 5 lucruri importante despre Feng Shui, si anume ca:

· Feng Shui nu este o superstitie, o filosofie sau o religie.

· Feng Shui reprezinta studiul timpului si spatiului. Scopul sau este sa armonizeze fortele naturii din locul in care traim si/ sau muncim si din mediul inconjurator.

· Utilizarea de oglinzi, cristale, fluiere de bambus, rate mandarin, broaste testoase, piramide si panglici rosii, precum si ideea de a imparti o locuinta in sectiuni ce corespund carierei, intelepciunii, prosperitatii, familiei, faimei, casatoriei, copiilor si persoanelor de ajutor sunt concepte ce apartin falselor scoli de Feng Shui.

· Feng Shui va poate ajuta sa va bucurati de sanatate, prosperitate si relatii bune.

·Pentru a incepe sa practicati sistemul de Feng Shui traditional, nu aveti nevoie decat de o atitudine pozitiva, integritate, rabdare si de o busola simpla sau busola Luo Pan.

Valentina VinatoruValentina Vînătoru

Expert Feng Shui rezidential/ business si personal trainer / formator

Expert Astrologie Chineza (Coloanele Destinului)

Tel: +40 745.858.334
E-mail: valentina@fengshuidivine.com

Web: www.fengshuidivine.com

 Va recomandam cele 2 cursuri pe care Dna. Valentina Vînătoru le va tine in urmatoarea perioada:
Detalii la rubrica EVENIMENTE a site-ului nostru.

Continutul acestui articol apartine in intregime Feng Shui Divine. Redarea integrala sau partiala a articolului este strict interzisa fara acordul Feng Shui Divine!

You may also like...